10 navika uspješnih učenika i studenata !

17:28:00



Što za vas znači biti uspješan učenik? Nedavno sam istraživala i gledala razne Youtubere, čitala različite blogove osoba koje su navodno bili najbolji učenici te ostvarili odlične rezultate na prijamnim ispita. Ono što ću vam predstaviti u ovom postu jesu stvari koje su svima njima bile zajedničke.


1.Organizacija

Osjećaj organiziranosti je pojam koji neprestalno objašnjavam. On može biti postignut zapisivajući obveze na zadnju stranu bilježnice ili pak 'deep' planiranjem gdje zapisujete sve, od satnice do vremena do kojeg morate završiti taj zadatak. Radeći ovo oslobodit ćete se barem polovine stresa i rađenja svega u zadnji tren.

2.Sudjelovanje

Sudjelovanje u školskim aktivnostima davaće osjećaj razumjevanja predmeta. Ne samo što će vaš profesor uvidjeti zainteresiranost već će te se i vi osjećati bolje. Uključite se u diskusije ili rješavanje problema tijekom nastavnog sata. Ne bojte se reći profesoru da ne razumijete nešto, niste jedini, jer zazigurno postoji još učenika kojima određeni pojam ili zadatak nije jasan.

3.Pomaganje

Uspješni učenici ne odjeljuju se od svojih vršnjaka. Podržite ih i pomozite svima kojima nije nešto jasno.

4.Učite pametno

Učiti i učiti pametno su dva različita pojma. Testirajte različite tehnike učenja i pronađite onu koja vam najviše odgovara. No, po meni, najviše ćete zapamtiti ako učite redovito. Koliko god se to činilo naporno zapravo uštedi puno vremena.

5.Morate znati svoje granice

Nemojte pretjerati. Potrebno je znati poznavati sebe i svoje granice. Postavite si izazove koje znate da ćete ispuniti, a kada dođe vrijeme za odmor, poslušajte svoje tijelo !

6.Želja za učenjem

Motivacija je pravo čudo prirode koja će vam omogućiti želju za učenjem. Pokušajte ju postići tako što pogledate brušuru svog 'dream' fakulteta ili srednje škole. Bit ćete iznenađeni koliko je lakše kada nađete nešto zbog čega ste strastveni. A malo više o motivaciji možete saznati klikom OVDJE.

7.Izbalansiran život

Ne ostavljajte sve u zadnji tren! Organizirajte si vrijeme za obitelj, prijatelje i svoje hobije-

8.Konstruktivne kritike

Uvijek će se dogoditi loša ocjena i svi imamo loši tjedan. Uspješni učenici i studenti svoj 'pad' shvatit će kao konstruktivnu kritiku za unapređenje. Učite iz svojih pogrešaka.

9.Zdravlje na prvom mjestu

Pazite se! Izdvojite vrijeme za vježbanje, jedite zdravo (poput orašastih plodova(...) koji hrane vaš mozak) te naravno, dovoljno spavajte ! Važno je i vaše mentalno zdravlje, te shvakako izdvojite više vremena za sebe, za posvećivanje sebi i za meditaciju (ma koliko god to glupo zvučalo.)

10. Upravljajte ciljevima

Kao što uvijek govorim, postavite si ciljeve! To ne mora biti ocjena već primjerice zdravlje, napredak, organizacija...


Zapamtite za kraj, svi imamo tu sposobnost da budemo uspješni učenici. Želim vam puno sreće, u ovoj školskoj godini <3




BE HAPPY.
BE BRIGHT.
BE YOU.

Elena


You Might Also Like

0 komentari

Subscribe